Volg ons ook op:


Venloosch Alt

Venloosch Alt is het volmondig kruidige, amberkleurige bier, ontwikkeld door KEM Venlo BV.

In Venlo, het "stedje van lol en plezeer" hecht men waarde aan goede tradities. De Vastelaovend, de Schinkemert, de boérebroéloft, Flujas en zijn vrouw en ...het Venloosch Alt. Dit Altbier is het oudste Altbier van Nederland. Op een terrasje op de Parade, op de Markt of aan de Maas, in Venlo is het goed toeven achter een lekker glas Venloosch Alt. Lindeboom brouwt dit speciale Altbier met bijzondere zorg en aandacht. Door het gebruik van het bovengistend brouwproces heeft het Venloosch Alt aan karakter en smaak gewonnen. Venloosch Alt is speciaal gebrouwen voor Venlo en een ieder die de stad een warm hart toedraagt.

Het ontstaan van het specfieke karakter van Venloosch Alt
Dit bier wordt sinds eind maart 2001 gebrouwen door de Lindeboom brouwerij. Een amber kleurig bier, gebrouwen uit de lichtmout en twee soorten donker mout. Bij de keuze van de donkere mouten is erop gelet een goede kleur van het latere bier te krijgen zonder het bier te moutbitter te maken. De kleur ligt bij ca. 40 EBC. De hopbitterheid bedraagt ca. 27 EBU en is afkomstig van een mengsel van Tettnanger/Tettnanger en Hallertauer Nordbrauer. Een speciaal maischprogramma ligt ten grondslag aan dit bovengistend bier. Door het toevoegen van twee soorten kruiden aan de kokende wort heeft dit bier een kruidige afdronk met een volle nasmaaak. Dit bier wordt vergist bij temperaturen van ca 23-25 graden Celsius, met bovengist. Deze gist zorgt voor de vorming van een scala aan aromastoffen die de smaak van dit bier ondersteunen. Dit bier valt in categorie 1 en heeft 5 volume% alcohol. Deze bieren worden gedronken uit de Alt Becher (het "Potje") of het Bristol bokaal voetglas.

Kortom: 't is Altiëd Venloosch Alt tiëd

Meer informatie vindt u op www.venlooschalt.nl